En av våra bästa skådespelare och artister har lämnat oss

Den Oscarsbelönade skådespelaren Robin Williams gick bort i början av augusti 2014. Han hade hittats livlös i sitt hem och dödsorsaken tros vara självmord. Den amerikanske skådespelaren har gått igenom tuffa tider i sitt liv med depression och missbruk av alkohol samt droger. Kort efter händelsen släppte hans fru detta meddelande under en presskonferens:

”Den här morgonen förlorade jag min man och min bästa vän. Samtidigt har världen förlorat en av sina mest älskade konstnärer och människor. Mitt hjärta är krossat.”

Ett tag efter den sorgliga nyheten om att han hade gått bort så uppkom ny fakta om hans tillstånd. Det visade sig att Robin Williams hade Parkinsons sjukdom, han var i ett tidigt stadie av sjukdomsförloppet. Det berättade hans fru Susan Schneider någon vecka efter händelsen.

Robin Williams var nog den siste som man trodde skulle avsluta sitt liv på ett sådant sätt. Till ytan såg han ut att vara en av de lyckligaste personerna på jorden, han hade en strålande karriär och en fantastisk familj. Det var depressionen som slukade honom till slut och vi måste förstå att de är ett allvarligt tillstånd som ska lyftas upp till ytan, att vi måste tvätta bort skamstämpeln och förmå fler att söka hjälp i tid.

Några av hans bästa filmer var:

Good Will Hunting
Aladdin (röst)
Insomnia
Good Morning, Vietnam
Moscow On The Hudson
World’s Greatest Dad
Awakenings
Dead Poets Society
The Fisher King
One Hour Photo

RIP Robin Williams 1951-2014

Här är en liten hyllning till honom, ett videoklipp från Youtube som vi hittade.