Resmål och familjeaktiviteter i Sverige

Det finns nästan oändligt många alternativ när man ska väja en familjeaktivitet. Beroende på åldern hos alla familjemedlemmarna, kan dock aktiviteten variera en hel del. Däremot finns det samtidigt aktiviteter som nästan alla åldrar njuter av.

Nöjesfält och tivolin är ett av de populäraste familjeaktiviteten. I Sverige finns bland annat Liseberg, som är Nordens största nöjesfält och även har Europas hösta “Fritt Fall”. Liseberg är för övrigt även Sveriges mest besökta resmål, vilket då betyder att kötiderna vanligtvis kommer att vara långa. Sedan finns det även Gröna Lund i Stockholm. Gröna Lund är inte alls lika populärt som Liseberg, men här finns ändå väldigt mycket att göra för alla åldrar. Tivolin, tävlingar och uppträdanden är bara ett fåtal aktiviteter som man skulle kunna hålla på med.

Djurparker är också en relativ populär familjeaktivitet i Sverige. Att kolla på djur och få se hur de lever är något som de flesta människor tycker om, oavsett ålder. Djurparker finns på väldigt många platser i Sverige, bland annat vid Norrköping där Kolmården ligger. Kolmården är Nordens största djurpark och räknas även som en av de största djurparkerna i hela världen. Djuren man kan se här är många, bland annat lejon, delfiner och noshörningar.

Att kolla på sevärdheter kan även vara något otroligt underhållande. Särskilt om det är en plats som man inte varit på förut. Då kan bland annat Turning Torso i Malmö nämnas som ett av de största sevärdheterna. Turning Torso är både Sveriges och Nordens högsta byggnad. Det kallas ofta för “det skruvade huset”, just för att det ser ut som om huset är skruvat.

Med andra ord, finns det otroligt många familjeaktiviteter att välja mellan. Sevärdheter, nöjesfält och djurparker är bara ett fåtal exempel. Det finns mycket mer att välja mellan.