Vår folkkära skådespelare Brasse Brännström är död

Klockan 19.48 den 28:e Agusti 2014. Ett klockslag vi kommer att minnas, under långt tid. Det var då samtalet med ordern om en ambulans till skådespelaren Brasse Brännströms lägenhet inkom. Senare under den kvällen så meddelande Brasse Brännströms före detta hustru, med orden ”Han finns inte längre med oss”, att vår folkkäre skådespelare hade avlidit.

Brasse Brännström blev 69 år. De flesta av oss hade nog gärna sett honom i form många år till. Brasse Brännström dog till följd av sjukdom. Skådespelaren Brasse Brännström, (Lars Erik ”Brasse” Brännström) föddes 1945 i Stockholm. Sedan hans genombrott inom tv-underhållning och filmskådespelare så har han både gett oss alla en livsinsikt och god underhållning genom de produktioner han medverkat i.

Detta känner vi Brasse Brännström för

I detta fall känner vi fortfarande Brasse Brännström, inte kände bara för hans på tok för tidiga bortgång. Han lever kvar i oss genom alla de produktioner och skratt han gett oss med åren som gått, och vi kommer fortfarande att sprida hans verk till den kommande framtida generationen.

Det vi mest känner denna folkkäre skådespelare för, är nog produktionen av, ”Fem Myror är fler än fyra Elefanter”. Som sattes ihop tillsammans med hans under många år trogne vän och arbetspartner Magnus Härenstam. Fem Myror är fler än fyra Elefanter blev en ofantlig succé, vilket gjorde detta par till ett radarpar inom tv-underhållning i många år, med lyckade produktioner som följd.

Magnus Härenstam, som till stor del av livet arbetade sida vid sida med Brasse Brännström, berättar om sin förtvivlan över en mycket kär väns bortgång. Han säger, ”Vi har inte setts så ofta på sistone men bara för några veckor sedan satt vi flera timmar och pratade gamla minnen. Jag är så stolt och glad över att ha fått vara hans arbetskamrat och nära vän”.

Med det så tackar vi Brasse Brännström för allt som han bidragit med, och givit av sitt liv till det Svenska folket, och vill du läsa vidare så är detta en bra sida att börja på för att sedan följa all information om denna folkkära skådespelares livsverk.