Den sista Hobbitfilmen, “Femhäraslaget” premiär 1 december

En storslagen film, som direkt tar fart där ”Hobbit: Smaugs Ödemark” lämnade oss med förväntningarna om ytterligare en film. Denna film tar oss verkligen med på den resa vi väntade på, och ger oss mer än vad vi vågat önska. Helt enkelt en film som inte gör oss besvikna.

Här kommer handlingen som ett slagskott, där vi får se ett återvunnit Erebor, men med en Thorin som totalt insjuknat i guldfeber och draksjuka. Under tiden det pågår så växer sig mörkrets makter allt starkare då Mörkrets herre, Sauron växer i kraft och styrka och skickar sina orcher för att tillförskansa sig större rike och makt.

I denna film får vi se allt från action, karaktäristiska närstudier av de väsentliga karaktärer som utgör filmen, och dess innehåll. Sammandrabbningen kommer inte att vänta på sig, då det blir ett myller av onämnbara varelser, människor, alver och dvärgar. Hela denna film utgör kampen mellan det goda och det onda.

Med ett otroligt ljud och bild så är denna film säker att få en plats högt upp bland årets bästa filmer.

I denna film har vi vår kända svenska skådespelare Mikael Persbrandt, även om bara för några sekunder genom sin uppenbarelse i björnen Beorns återkomst i filmen. Det är alltid kul att se när våra svenska skådespelare kan bli representerade i stora internationella filmer. I övrigt ser listan med skådespelare ut som vanligt, och i de tidigare filmerna i serien. Som Bilbo ser vi åter Martin Freeman, och som Legolas, som även varit samma karaktär genom serien Härskarringen ser vi åter Orlando Bloom. Som ett särskilt uppskattat inslag i denna film så har även Tauriel, vår skogs alv, fått en storroll som lyfter denna film till samma höjder som tidigare.

Denna film är verkligen en av årets filmer, och bör ses av alla då den kan passa in på alla åldrar och stilar av filmsmak.