Centerpartiet ger förslag på lån till nyanlända

I en tid då vi har ett högt tryck på invandringen i Sverige kommer frågan om hur vi ska planera och hantera landets ekonomi upp. Detta är självklart kostsamt och påverkar vårt land på olika sätt. Centerpartiet kommer därför med förslaget om att nyanlända ska få ta ett lån, likt det CSN lån som studenter tar för att finansiera sina studier. Centerpartiet menar att detta etableringslång på sikt kommer att minska kostnaderna för vårt flyktingmottagande och öka drivkraften för att komma i arbete menar Annie Lööf som själv precis kommit tillbaka från sin föräldraledighet. Det krävs konkreta och ansvarsfulla besparingar menar hon. Enligt detta förslag kommer etableringslånet att vara utformat …..

Read More

Nu faller monopolet

 • December 31, 2015
 • Sverige
 • No Comments

Mycket pekar på att ett av våra monopol kan falla inom ett par år. Varje år vi den här tiden dyker det upp ”information” eller reklam som man också kan kalla det för från Systembolaget, det företag som har ensamrätt på att sälja starksprit till svenskarna. Det blir lika stor kritikerstorm varje år eftersom många tycker att det är dubbelmoral och hyckleri. Systembolaget säger att de finns till för att stävja alkoholkonsumtionen i Sverige men det är svårt för svensson att förstå. Kika bara på den senaste filmen som skickades ut till tv-kanalerna innan jul. Just alkoholmonopolet kommer inte att falla under de kommande åren men däremot spelmonopolet, det har …..

Read More

Om Linus Svenning

 • January 29, 2015
 • Musik
 • No Comments

Linus Svenning, en 24-årig svensk sångare född 1990 i Hörby Kommun. Han har redan deltagit i Melodifestivalen 2014 med en mycket känslosam sång vid namn ”Bröder” som berörde alla oss som hörde den framföras. Då den samtidigt som ett bidrag till den svenska Melodifestivalen handlade om hans känslor efter hans brors bortgång fyra år innan. Linus Svenning är unik i svensk musik, och jag tror till och med att jag kan kalla honom världsunik. Linus Svenning är en av de mest kompletta svenska artisterna idag. Han är en sångare som kan utföra nästan alla sånger och genres med mycket bra resultat. Vad som för mig gör denna sångare mest unik …..

Read More

Om den svenska fotbollsspelaren Klas Ingesson

 • January 5, 2015
 • Sverige
 • No Comments

Klas Inge ”Klabbe” Ingesson är född i Ödeshög 1968 och blev 46 år gammal, och avled i sin födelse ort den 29 oktober 2014. Klas Ingesson var en av Sveriges bästa fotbollsspelare under många år. Han var bland annat med i svenska A-landslagstruppen som tog bronsmedalj i fotbolls-VM 1994, vilket var en av de största svenska fotbollsbragderna för herrarna sedan fotbolls-VM 1948 och 1952. Så tidigt som 2009 fann läkarna en kronisk blodcancer kallad myelom, vilket också var den sjukdom som denna kända och publikkära fotbollsspelare avled i sviterna av den 29 oktober förra året. Detta var Klas Inge ”Klabbe” Ingesson Redan som 18-åring så såg IFK Göteborg denna talang …..

Read More

Så här var det, och är det med punken i Sverige

 • December 31, 2014
 • Sverige
 • No Comments

Punken är som livsstil en era som både dött, och återuppstått på olika sätt ett flertal gånger, och ännu är inte punken död i Sverige, men finns numera i en mycket mindre skala än tidigare. Betydelsen av ”Punk”, och ordet punk, omvandlades till vad det står för idag av Legs McNeil. Ordet ”Punk” var menat att smälta samman en viss typ av musik, klädstil och attityd. Föga anade nog denna person hur stort detta skulle bli. Tidigare hade punk varit något som stod för ligist. Punken växte från början upp i Storbritannien under 70-talet och blev snabbt en växande subkultur, speciellt i Englands fattiga områden. Punken och dess musik spreds …..

Read More

Den sista Hobbitfilmen, “Femhäraslaget” premiär 1 december

 • November 27, 2014
 • Film
 • No Comments

En storslagen film, som direkt tar fart där ”Hobbit: Smaugs Ödemark” lämnade oss med förväntningarna om ytterligare en film. Denna film tar oss verkligen med på den resa vi väntade på, och ger oss mer än vad vi vågat önska. Helt enkelt en film som inte gör oss besvikna. Här kommer handlingen som ett slagskott, där vi får se ett återvunnit Erebor, men med en Thorin som totalt insjuknat i guldfeber och draksjuka. Under tiden det pågår så växer sig mörkrets makter allt starkare då Mörkrets herre, Sauron växer i kraft och styrka och skickar sina orcher för att tillförskansa sig större rike och makt. I denna film får vi …..

Read More

Boka femte säsongen av ”Så mycket bättre” redan nu

 • November 1, 2014
 • Musik
 • No Comments

Så mycket bättre, ett underhållningsprogram som tagit Sveriges TV publik med storm. En storm som hållit sig i fyra tidigare säsonger, och ser ut att denna femte säsong växa till orkanstyrka. Spänn fast dig i TV-stolen, plocka fram godsakerna och luta dig tillbaka inför nästa avsnitt av ”Så mycket bättre” säsong fem. Den kommer till dit hem, med slående repliker, bra artisteri, och god underhållning. Det är naturligtvis om du vill sitta och titta varje vecka på ”Så mycket bättre”, vilket du förmodligen också vill. Som så många andra vill du säkert se detta program om och om igen, i samma goda kvalitet med samma fantastiska ljud. Redan nu kan …..

Read More

”Så mycket bättre” tillbaka i TV4, med år 2014´s säsong

 • October 24, 2014
 • Musik
 • No Comments

Nu har det populära underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” startat för femte gången i TV4. Första gången vi såg detta underhållningsprogram var i oktober 2010. Så mycket bättre, är ett underhållningsprogram i genren reality-TV. I detta omtyckta program är det den Svenska musikeliten som får stå i centrum. Här ska artisterna utför en sång av varje annan artist som medverkar i varje säsongs startfält. Detta underhållningsprogram, och dess idé, kommer i sitt original från Holland där det kallas ”De beste zangers van Nederland”. Efter att detta program upptäckts internationellt har det spridits version till Sverige, Norge, Finland och Estland. Detta finns i denna säsong av ”Så mycket bättre” Denna gång samlas …..

Read More

Vår folkkära skådespelare Brasse Brännström är död

 • September 18, 2014
 • Sverige
 • No Comments

Klockan 19.48 den 28:e Agusti 2014. Ett klockslag vi kommer att minnas, under långt tid. Det var då samtalet med ordern om en ambulans till skådespelaren Brasse Brännströms lägenhet inkom. Senare under den kvällen så meddelande Brasse Brännströms före detta hustru, med orden ”Han finns inte längre med oss”, att vår folkkäre skådespelare hade avlidit. Brasse Brännström blev 69 år. De flesta av oss hade nog gärna sett honom i form många år till. Brasse Brännström dog till följd av sjukdom. Skådespelaren Brasse Brännström, (Lars Erik ”Brasse” Brännström) föddes 1945 i Stockholm. Sedan hans genombrott inom tv-underhållning och filmskådespelare så har han både gett oss alla en livsinsikt och god …..

Read More

Resmål och familjeaktiviteter i Sverige

 • September 4, 2014
 • Sverige
 • No Comments

Det finns nästan oändligt många alternativ när man ska väja en familjeaktivitet. Beroende på åldern hos alla familjemedlemmarna, kan dock aktiviteten variera en hel del. Däremot finns det samtidigt aktiviteter som nästan alla åldrar njuter av. Nöjesfält och tivolin är ett av de populäraste familjeaktiviteten. I Sverige finns bland annat Liseberg, som är Nordens största nöjesfält och även har Europas hösta “Fritt Fall”. Liseberg är för övrigt även Sveriges mest besökta resmål, vilket då betyder att kötiderna vanligtvis kommer att vara långa. Sedan finns det även Gröna Lund i Stockholm. Gröna Lund är inte alls lika populärt som Liseberg, men här finns ändå väldigt mycket att göra för alla åldrar. …..

Read More